Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Kierrätysmuovin Käyttö Muovituotteiden Valmistuksessa Kierrätysmuovin Käyttö Muovituotteiden Valmistuksessa


Kierrätysmuovi

Kierrätysmuovin käyttö teknisen muovin valmistamisessa takaa yhtä laadukkaan ja kestävän muovituotteen kuin neitseellisten materiaalien käyttö. Lisäksi kierrätysmuovin käyttö on vastuullista ja sen avulla voidaan pienentää hiilijalanjälkeä. Muovin kierrätys on kannattavaa myös siksi, että sen energia-arvo on lähes öljyä vastaava. Saamme kierrätysmuovia käyttöömme sekä teollisuudelta että kotitalouksilta.

Materiaalina meillä on käytössä Fortum Circo® -kierrätysmuovi, joka valmistetaan kuluttajamuovipakkauksista. Tarvittaessa saamme hankittua asiakkaan haluaman laadun joustavasti joko Suomesta tai Euroopasta.


Mitä kierrätysmuovista valmistetaan?


Kierrätysmuovi sopii raaka-aineena käytettäväksi lähes kaikessa teknisen muovin valmistamisessa, mutta esimerkiksi elintarviketeollisuuden säädökset rajaavat kierrätysmuovin käyttöä. Kierrätysmuovista voidaan valmistaa vaikkapa kärpäslätkiä, kukkaruukkuja, kenkälusikoita tai tiskiharjoja.

Kierrätysmuovi sopii myös vaativaan käyttöön. Valmistamme Sievin ammattijalkineiden kärkikovikkeet Fortum Circo® -kierrätysmuovista. Materiaalin kestävyyttä testattiin erilaisissa olosuhteissa ennen käyttöönottoa. Kierrätysmuovista valmistetut tuotteet kestävät siis tutkitusti kovaa kulutusta.

Tutustu Sievin asiakastarinaan täällä.

Valmistamme Sievin ammattijalkineissa käytettävät kärkikovikkeet kierrätysmuovista.Kierrätysmuovin ja muiden uusiutuvien raaka-aineiden käyttö


Käytämme tuotannossa mahdollisuuksien mukaan kierrätysmuovia sekä uusiutuvia raaka-aineita. Autamme oikean raaka-aineen valinnassa mielellämme.

Kotitalouksista kerätty ja kierrätetty raaka-aine: Käytämme kotimaista Circo PP raaka-ainetta, joka on 100 % kierrätysmuovia. Raaka-aine valmistetaan Riihimäellä Fortum Waste Solutions Oy:n prosessissa. Kierrätysmuovin pohjaväri on vaaleanharmaa. Fortum toimittaa Priotecin käyttöön myös Ruotsin kotitalousjätteestä valmistettua PP raaka-ainetta, joka on 100 % kierrätysmuovia. Kierrätysmuovista valmistetut raaka-aineet voidaan myös kierrättää uudelleen.

Teollisuudesta kerätty ja kierrätetty raaka-aine:
Lähinnä eurooppalainen teollisuus kerää ja lajittelee valtamuovit uusiokäyttöön. Tällä hetkellä saatavilla on PC, PC/ABS, PE ja ABS pestyä ja lajiteltua raaka-ainetta. Kierrätysmuovin pohjaväri on vaaleanharmaa. Kierrätysmuovista valmistetut raaka-aineet voidaan kierrättää uudelleen.

Hiilijalanjälkeä pienentävä raaka-aine: Osa muovituotannon perusraaka-aineesta korvataan uusiutuvilla aineilla kuten sellulla, hamppukuidulla tai koivun kuorella. Raaka-aineeseen sekoitetaan uusiutuvaa materiaalia 20–50 %. Tavoitteena on pienentää lopputuotteen hiilijalanjälkeä. Uusiutuvia aineita sisältävien muovituotteiden hävitys tapahtuu polttamalla.

Biohajoava raaka-aine: PLA on biopohjainen raaka-aine, jota lujitetaan esimerkiksi lasikuidulla, jotta ominaisuudet paranevat. Tällä hetkellä raaka-aine vaatii teollisen kompostoinnin, jotta se hajoaa. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja samoilla ominaisuuksilla kuin valtamuovit. Tuote hävitetään polttamalla.


Kuuman juoman mukin raaka-aineista 40 % on uusiutuvaa sellua.Muovin kierrätys omassa tuotannossa


Omassa tuotannossamme kierrätämme ruiskuvaluprosessissa sivutuotteena syntyvää ylimääräistä raaka-ainetta, joka voidaan kierrättää takaisin tuotantoon heti tai ottaa myöhemmin käyttöön. Rouhimme muovin ja lisäämme sen tuotantoon. Suurin osa syntyvästä sivutuotteesta voidaan hyödyntää omassa tuotannossa. Loput muovit kierrätämme asianmukaisesti polttojätteeksi. Kierrätämme kaiken pahvin ja muovijätteen hyödynnettäväksi lämmöksi ja energiaksi.

Menu

Ota yhteyttä

Priotec Oy

Ahertajantie 2
67800 Kokkola
Puh. 06 831 1114Soita 06 831 1114

Ota yhteyttä

Vahvuutemme

Varastointi ja nopea toimitus

Seuraamme varaston saldoja, jotta asiakkaalla on sovittu määrä muovituotteita varastossa. Tarvittaessa hoidamme muoviosat 24 tunnin kuluessa asiakkaalle.
Lue lisää

Henkilökohtainen palvelu

Kehitämme muovituotteet aina ideasta lähtien yhteistyössä asiakkaan kanssa. Räätälöimme myös muovituotannon asiakkaan tarpeen mukaan.
Lue lisää

Sujuva
tuotantoketju

Muoviosien tuotantomme toimii hyödyntäen puskurivarastoja, mutta myös nopea toimitus onnistuu, sillä käytössämme on kymmeniä ruiskupuristuskoneita.
Lue lisää

Tasalaatuiset
tuotteet

Yli kolmen vuosikymmenen kokemus ja koko tuotantoketjusta huolehtiminen takaa laadukkaat ja tasalaatuiset tuotteet.
Lue lisää