Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Kuluttajat arvostavat kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita Kuluttajat arvostavat kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita

Kuluttajat arvostavat kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita

28.02.2023

Kuluttajat arvostavat kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita
Kierrätetystä kotitalousmuovista syntyy Priotecin muovitehtaalla muun muassa kärpäslätkiä.
Kuluttajat ovat kasvavassa määrin kiinnostuneita ostamiensa tuotteiden ympäristöystävällisyydestä ja hiilijalanjäljestä. Priotec tarjoaa raaka-aineeksi kierrätettyä muovia, joka on paitsi ympäristöystävällistä, myös materiaalina laadukasta ja kestävää. Lisäksi muovin sekaan voidaan sekoittaa hiilijalanjäljen pienentämiseksi uusiutuvia puuperäisiä raaka-aineita. Kierrätysmateriaalien käyttö on kuluttajamarkkinoilla ehdoton kilpailuetu.
Priotec toimii ympäristön hyväksi niin omassa toiminnassaan kuin raaka-aineiden valinnassa. Priotecin toimitusjohtaja Mika Liedes tarjoaa aktiivisesti kierrätysmuovia ja uusiutuvia materiaaleja valmistettavien tuotteiden raaka-aineeksi. Käyttöön on otettu Fortum Circo® -kierrätysmuovi, joka on valmistettu pääosin kuluttajien kierrättämistä muovipakkauksista.

— Viedessäsi jauhelihapaketin kierrätykseen olet itseasiassa yksi Priotecin raaka-ainetoimittajista, Mika Liedes selventää.

Jauhelihapaketti matkaa jalostettavaksi uusioraaka-aineeksi Fortumin omaan muovijalostamoon. Sieltä kierrätysmuovi kuljetetaan raaka-aineeksi Priotecin muovitehtaalle. Kierrätysmuovista Priotec valmistaa muun muassa kärpäslätkiä ja parkkikiekkoja.

Kestäviä ja ympäristöystävällisiä muovituotteita


Priotecilla asiakas voi valita sopivan raaka-aineen noin 50 vaihtoehdon joukosta. Asiakkaalle tarjotaan aina mahdollisuuksien mukaan vaihtoehdoksi myös kierrätysmateriaalia.

— Kukkaruukun voi valmistaa helposti 100 % kierrätysmateriaalista, mutta esimerkiksi elintarviketeollisuudessa säädökset ovat tarkempia. Kierrätysmuovia ei voi käyttää vaikkapa mukin raaka-aineena, koska muovin alkuperä ei ole todennettavissa, Mika Liedes kertoo.

Kierrätysmuovin lisäksi valmistettavan tuotteen hiilijalanjälkeä voi pienentää sekoittamalla raaka-aineeseen uusiutuvaa materiaalia, kuten sellua tai koivun kuorta.

Uusiutuva puuperäinen materiaali käyttäytyy prosessissa samalla tavoin kuin muovi. Erona on, että raaka-aine palaa herkemmin.

— Tuotannossa tuoksuu nuotiolta silloin, kun ajetaan tuotetta, jossa on sekä muovia että sellua, Mika Liedes kuvailee.

Erona muovituotteeseen on myös, että tuotetta ei voi käyttää mikrossa.

Priotecin valmistamassa mukissa käytetään raaka-aineena 40 % sellua.


Kestävää ja laadukasta kierrätysmuovia


Liedes toivoo, että kierrätysmateriaaleja käytettäisiin enenevässä määrin.

Mika Liedes on huomannut, että kierrätetyn muovin laadusta saattaa olla virheellinen mielikuva. Monet ajattelevat, että kierrätetystä muovista tehty tuote ei kestä käytössä.

Sievin jalkineelle teemme turvakenkien muovikärkiä kierrätetystä muovista, Circo raaka-aineesta. Sitä on nyt vuoden verran testattu ja todettu toimivaksi ja kestäväksi. Työkenkien laatuvaatimukset ovat kuitenkin todella kovat, Liedes toteaa.

Priotec panostaa vastuullisuuteen


Priotec tukee asiakkaita ympäristöystävällisten materiaalien valinnassa ja toimii vastuullisesti myös omassa toiminnassaan.

Muovitehtaan omassa tuotannossa syntyy jatkuvasti sivutuotteena ylimääräistä raaka-ainetta, joka voidaan kierrättää takaisin tuotantoon. Omassa tuotannossa voidaan uusiokäyttää suurin osa sivutuotteena syntyvästä muovista.

Lisäksi käyttökelvoton muovi ja muu tuotannossa syntyvä jäte kierrätetään asianmukaisesti.

Tutustu Priotecin käyttämiin kierräytysmateriaaleihin ja uusiutuviin raaka-aineisiin.

Jaa julkaisu verkostollesi


<< Palaa uutisiin

Vahvuutemme

Varastointi ja nopea toimitus

Seuraamme varaston saldoja, jotta asiakkaalla on sovittu määrä muovituotteita varastossa. Tarvittaessa hoidamme muoviosat 24 tunnin kuluessa asiakkaalle.
Lue lisää

Henkilökohtainen palvelu

Kehitämme muovituotteet aina ideasta lähtien yhteistyössä asiakkaan kanssa. Räätälöimme myös muovituotannon asiakkaan tarpeen mukaan.
Lue lisää

Sujuva
tuotantoketju

Muoviosien tuotantomme toimii hyödyntäen puskurivarastoja, mutta myös nopea toimitus onnistuu, sillä käytössämme on kymmeniä ruiskupuristuskoneita.
Lue lisää

Tasalaatuiset
tuotteet

Yli kolmen vuosikymmenen kokemus ja koko tuotantoketjusta huolehtiminen takaa laadukkaat ja tasalaatuiset tuotteet.
Lue lisää