Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Kotimainen tuotanto ja toimitusvarmuus yhdistävät Pislaa ja Prioteciä Kotimainen tuotanto ja toimitusvarmuus yhdistävät Pislaa ja Prioteciä

Kotimainen tuotanto ja toimitusvarmuus yhdistävät Pislaa ja Prioteciä

14.12.2022

Kotimainen tuotanto ja toimitusvarmuus yhdistävät Pislaa ja Prioteciä
Muistat ehkä nähneesi Pislan punaisen logon napatessasi rautakaupan tuoteseinältä pussillisen kattokoukkuja tai saranoita. Pisla haluaa lisätä kotimaista tuotantoa tuotteiden valmistuksessa ja siksi teknisen muovin ammattilainen Priotec on tärkeä yhteistyökumppani niin tuotannossa, ideoinnissa kuin suunnittelussa.
Vuonna 1976 perustettu Pisla suunnittelee, valmistaa, valmistuttaa ja maahantuo kattavasti heloja, pienrautatuotteita, sisustus- ja rakennusalan tuotteita sekä tulisijatuotteita. Valikoimassa on hurjat 8000 tuotetta.

– Pislan ensimmäisiä tuotteita on norsunaulakko, jota myydään edelleen. Ei ehkä se kaunein tuote, mutta muistat varmaan nähneesi sellaisen esimerkiksi terveyskeskuksessa, Pislan tuotepäällikkö Leo Walamies naurahtaa.

Viime vuosien aikana Pisla on kasvanut yrityskaupoilla. Pisla osti 2000-luvulla mm. ruoantekovälineitä valmistaneen Opa & Muurikan sekä tuuletustelineitä valmistaneen Dusterin. Pislan tukijalka on edelleen helapuolella, mutta Opa & Muurikka -tuotemerkki kulkee yhtä suurena rinnalla. Myös Pislan tulisijatuotteet ovat tehneet vahvaa nousua viime aikoina. Pislan jälleenmyyjiä ovat kaikki suurimmat kauppaketjut Suomessa. Vuonna 2022 Pislan liikevaihto oli noin 28,6 miljoonaa euroa.


”Allekirjoitan Priotecin asiakaslähtöisyyden sanasta sanaan.”


Suomalainen teknisen muovin ammattilainen Priotec valmistaa Pislalle muun muassa ovikiiloja, naulakoita, ulko-oven painikkeen osia, verhorenkaita, ulko-ja sisätulppia, erilaisia venttiilejä ja salaattivateja ja -ottimia Opa & Muurikalle.

Priotec ja Pisla ovat tehneet yhteistyötä jo 10 vuotta. Yhteistyö sai alkunsa Pislan tarpeesta löytää keskitetty muovituotteiden valmistaja, joka kykenisi vastaamaan teknisiin ja laadullisiin tarpeisiin.

– Heillä on korkea laatutaso, hyvä toimitusvarmuus ja kyky toimittaa tarvittaessa teknistä tietoa sekä varastoida tuotteita, Walamies luettelee.

Priotecin varastointipalvelun ansiosta asiakas saa tuotteet juuri silloin, kun hän niitä tarvitsee.

Pislalle valmistetuissa tuotteissa käytetään erilaisia muovimateriaaleja riippuen tuotteen käyttötarkoituksesta. Osa tuotteiden materiaalista on lujaa kovamuovia ja osa kumin kaltaista joustavaa muovia.

– Priotecin osaaminen näkyy tietysti tuotteiden valmistuksessa, mutta myös siinä, miten he osaavat tuotteistaa järkevästi uusia tuotteita. Heidän asiantuntemuksellaan tuotteemme valmistuvat nopeammin, halvemmin ja ovat pitkäikäisempiä. He ottavat valmistuksessa huomioon myös kestävän kehityksen, Walamies kehuu.

Pitkän toimivan kumppanuuden yksi peruspilareista on asiakaslähtöinen toimintatapa. Walamiehen mukaan Priotec kuuntelee asiakasta ja toimittaa sovitusti sen mitä pyydetään. Ongelmatilanteista ilmoitetaan ajoissa.

– Voin käyttää työviikosta 10 minuuttia aikaa kotimaisten toimittajien kanssa asioiden hoitamiseen, joten heidän meille tehtävä työ täytyy olla hyvin automatisoitua.

Joskus loistava idea tuotteesta voi muuttua kustannuskysymykseksi. Silloin Priotec auttaa etsimään tilalle vaihtoehtoisia ratkaisuja, miten tuotteen toteuttamiskynnystä voitaisiin madaltaa.

Priotec myös suunnittelee uusia tuotteita ja tarjoaa niitä Pislalle. Priotecin proaktiivisuus on suuressa arvossa Pislalla, koska uusia tuotteita on haastavaa keksiä, kun valikoimasta löytyy 8000 tuotetta.

– Allekirjoitan kyllä Priotecin asiakaslähtöisyyden sanasta sanaan, Walamies hymyilee.

Priotec käyttää Pislan tuotteissa erilaisia muovimateriaaleja riippuen tuotteen käyttötarkoituksesta.Hyvä asiakaspalvelu on ja pysyy


Pari rekkalastillista Pislan tuotteita lähtee Viitasaaren tehtaalta kaksi kertaa päivässä, 5–6 päivänä viikosta. Pisla lupaa toimittaa tuotteet nopeasti perille 48 tunnin aikana tilauksesta.

Hyvästä asiakaspalvelusta Pisla ei tingi.

– Meille on tärkeää pystyä tarjoamaan jälleenmyyjille koko paletti tuotteesta. Eli jälleenmyyjällä on oltava mahdollisuus saada meiltä haluamansa ovenkahvan lisäksi myös avainpesä, saranat, ovisilmä ja niin edespäin. Se on tärkeää myös loppukuluttajalle, joka ostaa tuotteitamme jälleenmyyjältä, Walamies sanoo.

Pislan vahvuus on monipuolinen valikoima tuotteita, joita pystytään valmistamaan ja myymään vuoden ympäri, jolloin tuotanto ei nojaa tiettyyn vuodenaikaan.


Kotimainen tuotanto on osa huoltovarmuutta


Pisla suunnittelee ja valmistaa itse paljon tuotteita. Walamies harmittelee, että vuosikymmenten varrella suomalaisten tehtaiden mahdollisuus valmistaa itse tuotteita on vähentynyt osittaisen pakon sanelemana. On paljon edullisempaa tuoda tuotteita muualta maailmasta.

Walamies pyrkii löytämään Pislalle aina mahdollisuuksien mukaan kotimaisen alihankkijan uusien tuotteiden valmistusta varten.

– Käytämme kotimaisia alihankkijoita sellaisten tuotteiden kohdalla, joita emme pysty itse valmistamaan. Kohtuu suuri osa tuotteista maahantuodaan esimerkiksi Aasiasta, koska Suomessa ei voida valmistaa kyseisiä tuotteita.

Hänen mielestään kotimaisen tuotannon suosiminen on hyvin tärkeää jo huoltovarmuuden takia. Siksi muidenkin yritysten kannattaisi panostaa kotimaisuuteen.

– Aina kun on mahdollista, valmistamme tai valmistutamme tuotteet Suomessa. Nyt kun maailmatilanne on mikä on, olisi entistä tärkeämpää panostaa kotimaisuuteen. Kohta Suomessa ei valmisteta mitään enää itse, jos kaikki tuodaan ulkomailta, Walamies tokaisee.

Katso Pislan esittelyvideo


Jaa julkaisu verkostollesi


<< Palaa uutisiin

Vahvuutemme

Varastointi ja nopea toimitus

Seuraamme varaston saldoja, jotta asiakkaalla on sovittu määrä muovituotteita varastossa. Tarvittaessa hoidamme muoviosat 24 tunnin kuluessa asiakkaalle.
Lue lisää

Henkilökohtainen palvelu

Kehitämme muovituotteet aina ideasta lähtien yhteistyössä asiakkaan kanssa. Räätälöimme myös muovituotannon asiakkaan tarpeen mukaan.
Lue lisää

Sujuva
tuotantoketju

Muoviosien tuotantomme toimii hyödyntäen puskurivarastoja, mutta myös nopea toimitus onnistuu, sillä käytössämme on kymmeniä ruiskupuristuskoneita.
Lue lisää

Tasalaatuiset
tuotteet

Yli kolmen vuosikymmenen kokemus ja koko tuotantoketjusta huolehtiminen takaa laadukkaat ja tasalaatuiset tuotteet.
Lue lisää