Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Priotecin tuotteita Euroopan markkinoille: Tavoitteena saada Amazonista merkittävä lisämyyntikanava Priotecin tuotteita Euroopan markkinoille: Tavoitteena saada Amazonista merkittävä lisämyyntikanava

Priotecin tuotteita Euroopan markkinoille: Tavoitteena saada Amazonista merkittävä lisämyyntikanava

02.06.2023

Priotecin tuotteita Euroopan markkinoille: Tavoitteena saada Amazonista merkittävä lisämyyntikanava
Tuotteet lähetetään Amazonin varastoon Kokkolasta, Priotecin muovitehtaalta. Mika Liedes kertoo kellontarkan logistiikan aiheuttavan haasteita.
Priotec lähti ennakkoluulottomasti viemään muovituotteita myyntiin Amazonin verkkokauppaan. Projekti käynnistyi joulukuussa 2022 ja ensimmäiset tuotteet myytiin Saksan Amazonin verkkokaupassa helmikuussa. Myynti on tuplaantunut joka kuukausi ja tavoitteena onkin, että Amazonin verkkokaupalla olisi huomattava vaikutus Priotecin liikevaihtoon.
”Alkuvaihe oli työläs, mutta vaivan arvoinen” kuvailee Priotecin toimitusjohtaja Mika Liedes Amazon-projektin käynnistymistä. Ensimmäisinä kuukausina tuotteita on myyty satoja.

— Toivottavasti loppuvuodesta olemme jo siinä tilanteessa, että rattaat pyörivät, tuotteita myydään ja alamme saamaan niihin myös positiivisia arvosteluita, Liedes toivoo.

Edullisilla muovituotteilla Euroopan markkinoille


Mika Liedes päätti lähteä mukaan Amazonin verkkokauppaan myyntipuhelun innoittamana.

— Minuun otettiin yhteyttä yrityksestä, joka vie suomalaisia yrityksiä Amazonin Saksan verkkokauppaan. Retime hoitaa verkkokauppa-alustan ja google-markkinoinnin.

Priotecilla on Amazonissa 12 tuotetta myynnissä: avaamisen apuvälineitä, ovikiila sekä kolikkojärjestelijä. Halvimmat tuotteet maksavat 7 euroa ja kalleimmat 10 euroa.

— Tuotevalikoima on todella marginaalinen. Avaamisen apuvälineitä myydään lähinnä vanhuksille ja heikkokätisille. Tällä hetkellä parhaiten myyvät tuotteet ovat kolikkojärjestelijä, Strong kannenavaaja ja ovikiila.

Mika Liedes laski, että tuotteiden myyntihinnan täytyy olla vähintään 7 euroa, että niiden myynti on kannattavaa. Muovituote on lähtökohtaisesti edullinen valmistaa ja Amazonin verkkokauppa toimii loistavana lisämyyntikanavana.

Amazon ottaa myydyistä tuotteista 15 %. Lisäksi jokaisesta myydystä tuotteesta kerätään kulu Lisäksi jokaisesta lähetetystä tuotteesta veloitetaan kulu, joka kattaa keräilyn ja lähettämisen. Esimerkiksi seitsemän euron tuotteesta sen osuus on 2,5 euroa.

— Suunnitteilla on tuotepakettien tekeminen, että saataisiin tuotteen hinta nostettua lähemmäs 20 euroa, jolloin keräily- ja lähettämiskulu ei suhteessa nouse niin paljon. Volyymi on kuitenkin se, mikä tekee myynnistä Priotecille kannattavaa, Liedes toteaa.

Amazonista voi tilata muun muassa Priotecin valmistaman kannen avaajan.


Dokumentteja, tuotekuvia ja tekstikäännöksiä


Mika Liedes kuvailee starttia työlääksi. Amazonille pitää toimittaa paljon dokumentteja. Työtä vaativat myös saksaksi ja englanniksi käännettävät tuotetekstit sekä tuotekuvat, joita täytyy olla vähintään kahdeksan kuvaa per tuote.

— Kolme kuukautta minulla meni kaikkien lippujen ja lappujen täyttämisen kanssa. Samalla yhteistyökumppani rakensi kauppaan yksittäiset tuotteet sekä brändikaupan, jossa kerrotaan tuotevalikoimasta ja brändistä. Halutessaan sinne saa paljonkin tietoa omasta yrityksestä.

Alkuvaiheen jälkeen työ jatkuu erilaisten käytännön asioiden hoitamisessa.

— Esimerkiksi arvonlisävero täytyy maksaa jokaiseen maahan erikseen. Me avasimme kaupan kahdeksaan maahan Euroopassa, joista jokaisessa maassa on oma arvonlisäveronsa. Amazonista saatavat arvonlisäveroraportitkin vaativat perehtymistä, Mika Liedes kertoo.

Suomen kumppani auttaa markkinoinnissa ja käytännön asioissa.

— Amazonilta tulee noin 20 sähköpostia päivässä. Heti kun en ymmärrä mistä on kyse, laitan sen yhteistyökumppanille, joka selventää asian minulle. Amazon muuttaa verkkokauppa-alustaa jatkuvasti ja joskus muutoksiin täytyy reagoida esimerkiksi tekemällä tuotteisiin muutoksia, Liedes kertoo.

Kokkolasta tuotteet Amazonin varastoon


Amazon tarjoaa järjestelmän, joka toimii kuin junan vessa.

— Meidän täytyy kuitenkin itse seurata saldoja ja lähettää tuotteita Amazonin varastoon Saksaan, kun saldot alkavat vähentyä. Kestää kaksi viikkoa, että tuotteet näkyvät Amazonin varastosaldoilla siitä, kun me olemme lähettäneet tuotteet.

Amazon lähettää tuotteet omasta varastostaan loppuasiakkaalle. Vaihtoehtoisesti tuotteen voi lähettää myös itse loppuasiakkaalle. Pienet tuotteet kannattaa toimittaa Amazonin varastoon lähetettäväksi.

Amazonin päässä logistiikka on kellontarkkaa, mikä aiheuttaa toimittajalle haasteita.

— Amazonin varastolle täytyy varata purkuaika tavaranpurkuun 15 minuutin aikajanan sisällä. Jos tuote ei ole varastolla silloin, tavaraa ei oteta vastaan, Liedes kertoo.

Suomalaisia menestystarinoita Amazonissa


Mika Liedes kartoitti muiden yrittäjien kokemuksia ennen kuin lähti Amazonin matkaan. Menestystarinoitakin löytyy Suomesta. Saksalla ja Suomella on pitkät kauppasuhteet ja saksalaiset pitävät suomalaisista tuotteista.

Mika Liedes kannustaa muitakin yrittäjiä lähtemään rohkeasti viemään tuotteitaan Amazoniin.

— Ajattelen, että tämä on samanlainen satsaus kuin esimerkiksi uuden koneen hankinta. Isoja riskejä tässä ei ole. Tietysti kuluja tulee ja kestää vuoden päivät ennen kuin näemme tuloksia. Aluksi maksoin luottokortilta, että saimme tuotteita Amazoniin myyntiin, seuraavaksi tilille kertyi rahaa jo niin, että markkinointikustannukset menivät Amazon-tililtä ja nyt tuli jo ensimmäinen rahasuorituskin, Liedes iloitsee.

Jaa julkaisu verkostollesi


<< Palaa uutisiin

Vahvuutemme

Varastointi ja nopea toimitus

Seuraamme varaston saldoja, jotta asiakkaalla on sovittu määrä muovituotteita varastossa. Tarvittaessa hoidamme muoviosat 24 tunnin kuluessa asiakkaalle.
Lue lisää

Henkilökohtainen palvelu

Kehitämme muovituotteet aina ideasta lähtien yhteistyössä asiakkaan kanssa. Räätälöimme myös muovituotannon asiakkaan tarpeen mukaan.
Lue lisää

Sujuva
tuotantoketju

Muoviosien tuotantomme toimii hyödyntäen puskurivarastoja, mutta myös nopea toimitus onnistuu, sillä käytössämme on kymmeniä ruiskupuristuskoneita.
Lue lisää

Tasalaatuiset
tuotteet

Yli kolmen vuosikymmenen kokemus ja koko tuotantoketjusta huolehtiminen takaa laadukkaat ja tasalaatuiset tuotteet.
Lue lisää