Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Smartvatten siirsi laiteosien valmistuksen Kiinasta Priotecille: Laatu ja palvelu paranivat Smartvatten siirsi laiteosien valmistuksen Kiinasta Priotecille: Laatu ja palvelu paranivat

Smartvatten siirsi laiteosien valmistuksen Kiinasta Priotecille: Laatu ja palvelu paranivat

27.05.2024

Smartvatten siirsi laiteosien valmistuksen Kiinasta Priotecille: Laatu ja palvelu paranivat
"Olemme olleet tosi tyytyväisiä Priotecin kykyyn reagoida nopeasti mahdollisiin muutoksiin." Kuvassa Smartvattenin toimitusketjujohtaja Vesa Virtanen ja oik. tuotantopäällikkö Mikko Karjula.
Puhdas vesi on korvaamaton luonnonvara, jota ei ole ylimääräistä tuhlattavaksi. Smartvatten rakentaa kestävämpää tulevaisuutta kehittämällään teknologialla, joka auttaa asiakkaita säästämään satoja miljoonia litroja vettä vuodessa. Priotecin asiantuntemus on parantanut laitteiston muoviosien laatua ja tehostanut tuotteiden valmistumista.
Smartvatten auttaa kiinteistön omistajia, taloyhtiöitä seuraamaan ja analysoimaan veden kulutusta, havaitsemaan ajoissa vesivuotoja ja huollon tarvetta etäluentajärjestelmän avulla.

Isossa kiinteistössä vedenkulutukseen liittyvät tiedot voivat olla pimennossa, koska tietoa on hajanaisesti ja se on heikkolaatuista. Smartvattenin tuotteet ja palvelut tuottavat tarkkaa ja ajantasaista vesidataa ja yhdistävät sen kaikista kiinteistöistä ja mittareilta yhdelle, helposti luettavalle alustalle.

Asiakkaat voivat seurata reaaliajassa yksityiskohtaisesti vedenkulutustaan Smartvatten Hub -portaalissa.

Smartvattenin etäluentajärjestelmä asennetaan kiinteistön päävesimittariin.


– Tavoitteemme on tarjota asiakkaille mahdollisimman tarkka käsitys omasta vedenkulutuksesta. Kun vettä käytetään järkevästi ja vuotokohdat saadaan ajoissa kiinni, asiakas säästää vettä ja sitä kautta rahaa, Smartvattenin tuotantopäällikkö Mikko Karjula kertoo.

Smartvattenin toiminta ulottuu Suomen lisäksi Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Alankomaihin ja Saksaan. Palvelut ovat käytössä 20 000 kiinteistössä ja vuosittain niiden avulla havaitaan yli 50 000 vesivuotoa. Se säästää päivittäin rahaa yli 40 000 €.

Jokaisella pisaralla on siis merkitystä.

”Olemme tyytyväisiä Priotecin kykyyn reagoida nopeasti muutoksiin”


Vedenkulutuksen seurantaan suunniteltu etäluentajärjestelmä koostuu keskusyksiköstä ja optisesta lukijasta. Järjestelmä asennetaan kiinteistön päävesimittariin, jossa optinen lukija kuvaa vesimittarin lukemia.

Laitteisto sisältää paljon erilaisia muoviosia, joissa Priotecin teknisen muovin asiantuntijuus astuu mukaan kuvaan. Priotec valmistaa optisten lukijoiden kotelot, sisäosat ja tiivisteet sekä keskusyksikköjen kotelot. Ennen yhteistyötä osat tulivat Kiinasta.

– Yhteistyön alkaessa Priotec teki muutoksia osiin niiden toimivuuden parantamiseksi. He kuuntelivat tarkasti toiveemme ja tarjosivat esimerkiksi erilaisia materiaalivaihtoehtoja. Oli kaikin puolin sujuvaa, kun pystyimme ohimennen käydä paikan päällä katsomassa osien prototyyppejä, Karjula kertoo.

Priotecin valmistamien osien on sovittava yhteen saumattomasti.


Etäluentajärjestelmän ei tarvitse olla mitenkään erikoisen näköinen ulkoisesti, koska laite sijaitsee useimmiten suljettujen ovien takana teknisessä tilassa. Sen sijaan laitteen toimivuuden kannalta on hyvin tärkeää, että Priotec valmistaa osat laadukkaista ja tarkoitukseen sopivista raaka-aineista. Tuotteet valmistetaan teknisestä kumista, ABS:sta ja polypropeenista.

– Osien täytyy sopia napakasti yhteen. Erityisesti kamerayksikön kumitiivisteet ovat korkealaatuiset, koska niiden avulla kamerayksikkö pysyy vesimittarin päällä tiiviisti paikoillaan.

Laitteita valmistuu vuodessa noin 10 000 kappaletta. Etäluentajärjestelmä on kehitetty ja valmistetaan tälläkin hetkellä Smartvattenin Kokkolan toimipisteessä.

Yhteistyö on kestänyt kohta 5 vuotta. Smartvatten on ollut tyytyväinen Priotecin palveluun ja tapaan valmistaa tuotteita. Priotecin ruiskuvalutuotanto sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä, joten oli helppo päätös valita paikallinen tekijä.

– Olemme olleet tosi tyytyväisiä Priotecin kykyyn reagoida nopeasti mahdollisiin muutoksiin. Saamme apua aina kysyttäessä, Karjula päättää.

Jaa julkaisu verkostollesi


<< Palaa uutisiin

Vahvuutemme

Varastointi ja nopea toimitus

Seuraamme varaston saldoja, jotta asiakkaalla on sovittu määrä muovituotteita varastossa. Tarvittaessa hoidamme muoviosat 24 tunnin kuluessa asiakkaalle.
Lue lisää

Henkilökohtainen palvelu

Kehitämme muovituotteet aina ideasta lähtien yhteistyössä asiakkaan kanssa. Räätälöimme myös muovituotannon asiakkaan tarpeen mukaan.
Lue lisää

Sujuva
tuotantoketju

Muoviosien tuotantomme toimii hyödyntäen puskurivarastoja, mutta myös nopea toimitus onnistuu, sillä käytössämme on kymmeniä ruiskupuristuskoneita.
Lue lisää

Tasalaatuiset
tuotteet

Yli kolmen vuosikymmenen kokemus ja koko tuotantoketjusta huolehtiminen takaa laadukkaat ja tasalaatuiset tuotteet.
Lue lisää